Posljednje novosti i akcije

Duhovni CD-e

Humanitarna prodaja duhovnog cd-a namjenjena je za pomoć potrebitim obiteljima.
Pročitaj više...

Poslušajte Duhovni CD-e

Punite svoje svjetiljke malim kapima ljubavi. Iskrene riječi Ane Beraković-Guberac namjenjene su svim slomljenim i teško usamljenim osobama, kao veliko ohrabrenje i utjeha za daljni život. Njen duhovni razgovor u podlozi prati glazba iz Bolivije.
Pročitaj više...

Transakcije
Pregledajte naše transakcije

Pregledajte naše posljednje transakcije

Pregled članka

03.10.2011. 15:33:51

ZABRANILI NAM PRODAJU ZBOG PJESME O PAPI

ZABRANILI NAM PRODAJU ZBOG PJESME O PAPI

Unatoč problemima, dvomjesečna humanitarna karavana udruge Dobro srce po jadranskoj obali ipak je uspješno privedena kraju. Prikupljenih 57.000 kuna dodijeljeno je nepokretnom mladiću i slijepoj djevojčici.

- Unatoč nerazumijevanju lokalnih vlasti i raznim teškoćama koje su ih pratile, supružnici Andrija i Ana Beraković - Guberac iz Slavonskog Broda ipak su uspješno završili svoju dvomjesečnu humanitarnu karavanu jadranskom obalom. Prodajom umjetničkih slika, keramičkih srca, anđela, križeva i raznih suvenira u dvanaest gradova brodski su humanitarci prikupili 57.000 kuna koje su dodijelili nepokretnom mladiću Tomislavu Grdeniću i slijepoj djevojčici Mateji Poje.

- Tomislav sada izgleda puno bolje nego prije godinu dana, kada je smršavio na svega 30 kilograma i bojali smo se da će umrijeti. Vratio se s rehabilitacije u Krapinskim toplicama i trenutno je na kućnoj njezi kod djevojke Josipe Cigrovski, koja je također volontirala u našoj humanitarnoj karavani. Stao je na noge i, bez obzira što su mu liječnici toliko rovali po mozgu, nije nas zaboravio i svega se sjeća. Nažalost, desna mu je strana još uvijek oduzeta, ali fizioterapeut se jako trudi dovesti ga u formu – kaže Ana, bez čije bi pomoći Tomislav ostao trajno prikovan za invalidska kolica.

Anina i Andrijina misija tako je ipak uspješno zaključena, iako su se u Istri i Hrvatskom primoriju susretali s gotovo nevjerojatnim problemima. Naime, u Rijeci, Rovinju i Poreču zabranili su im prodaju na trgovima samo zato što su puštali Thompsonovu skladbu "Ivane Pavle drugi, hrvatski te narod ljubi", iako je riječ o vjerskoj, a ne o nacionalističkoj pjesmi.

- Ni u Crikvenici nismo prošli ništa bolje, ondje su naše duhovne poruke bile popraćene pjevanjem uživo jedne slijepe djevojčice iz Švicarske koja je pobjeđivala na brojnim festivalima. Ipak, protjerali su nas jer je glazba, navodno, bila preglasna. Očito je da u vladajućim strukturama tih gradova nema nimalo milosrđa i ljudskosti – ističu voditelji humanitarne udruge Dobro srce.

Kako bi mu pomogli da nakon dugotrajne i iscrpljujuće borbe za život povrati samopouzdanje, Ana i Andrija Tomislava će uključiti u svoj humanitarni rad. - Tomislav je i prije volontirao u našoj udruzi, no bolest je prekinula njegov rad i došlo je vrijeme da drugi moraju pomagati njemu. Hvala svima koji su pomogli i koji će tek pomoći da se jedan dobar i pošten mladić izvuče iz pakla u kojem se našao – kažu Ana i Andrija.

Povratak na popis

Dobrodošli na stranice Humanitarne udruge DOBRO SRCE

Humanitarna neprofitna udruga „DOBRO SRCE“ osnovana je 15.12.2007 s najvažnijim ciljem razvijanja aktivnosti, davanja te usmjeravanje ljudi ka pravim životnim vrijednostima kao što su humanost bez granica i pomaganje siromašnim obiteljima.

Čudotvorna krema
Svaka biljka je sveta i ima dragocjenu i veliku biološku snagu.

Pročitaj više...
Udruga "DOBRO SRCE"
UDRUGA DOBRO SRCE
Bartola Kašića 67A
35000 Slavonski Brod
OIB 73314601716
  Broj žiro računa Prikupljanje novca
  Raiffeisen Bank (RBA)
2484008 -1104466044
IBAN
HR47224840081104466044

Kontaktirajte nas
Tel. 035 491 375,
Tel. 035 490 407,
Mob. 095 904 7497
Email
info@dobrosrce.hr

Online obrazac
Ovdje!
1. prodajom umjetničkih slika
2. prodajom autohtonih sokova
3. prodajom suvenira
4. donacijama

Primjer uplatnice možete pogeldati u rubrici Transakcije.