Posljednje novosti i akcije

Duhovni CD-e

Humanitarna prodaja duhovnog cd-a namjenjena je za pomoć potrebitim obiteljima.
Pročitaj više...

Poslušajte Duhovni CD-e

Punite svoje svjetiljke malim kapima ljubavi. Iskrene riječi Ane Beraković-Guberac namjenjene su svim slomljenim i teško usamljenim osobama, kao veliko ohrabrenje i utjeha za daljni život. Njen duhovni razgovor u podlozi prati glazba iz Bolivije.
Pročitaj više...

Transakcije
Pregledajte naše transakcije

Pregledajte naše posljednje transakcije

Pregled članka

15.05.2010. 14:49:57

Udruga dobro srce za obitelj Dragić prikupila 325.000 kn

Teško bolesna djeca sele se u Dardu, bliže bolnici

Samo četiri mjeseca bila su dovoljna da se skupi 325.000 kuna i kupi obiteljska kuća u Dardi za obitelj Dragić iz Erduta čija je potresna priča ganula cijelu Hrvatsku.
Sedam lijepih soba

U kupljenu kuću roditelji Zoran i Ljiljana sa svojih petero djece, od kojih su troje teško bolesni, ali i dvoje djece iz Ljiljanina prva braka, uselit će već u utorak 3.ožujka, i to zahvaljujući slavonskobrodskoj udruzi "Dobro srce" koja je pokrenula akciju prikupljanja novca.

-Nismo mobli ne reagirati kada smo čuli za sudbinu obitelji čija djeca zahtijevaju neprestanu liječničku skrb, a koja je do 30 kilometara udaljene Kliničke bolnice Osijek stizala autobusom. Rekli su da im je želja biti bliže Osijeku odnosno bolnici i odluka je pala na 11 km udaljenu Dardu, gdje su sami odabrali kuću - kaže zadovoljna predsjednica udruge Ana Beraković Guberac.
Naime, njihova kći Zorica(4) ima hemiparezu desne strane, Mario (8) potpuno je nepokretan, slijep i ima cerebralnu paralizu, a Marinela (9) bolije od hemipareze lijeve strane i epilepsije. Roditelji se još brinu o dvogodišnoj Lauri te 16-godišnjoj Željki i Daliboru(19).

Kuća je prostrana, ima sedam soba i vrt u kojemu si obitelj može zasadti povrće pa pomoći kućni budžet, a najvažnije imaju pedijatra i blizu su bolnice- dodaje predsjednica.
Sretna zbog kupljene kuće je i majka Ljiljana.

Za razliku od Erduta, u Dardi imamamo pedijatra, stomatologa, Centar za obrazovanje Ivan Štrak u kojemu će nastavu pohađati Marinela, a zapadnom smo obilaznicom do Osijeka za pet minuta - navodi majka koja ipak strahuje da će preseljenje potrajati koji dan duže od utorka. U kuću, kaže, treba uvesti centralno grijanje i srediti kupatilo, a sve to obećao im je osigurati danas već bivši direktor osječkog Vodovoda Ljubomir Novoselić, čiji je Zoran zaposlenik.

Najljepša hvala svima koji su nam kupili kuću - kazala je sretna i još pomalo šokoirana humanošću ljudi, majka Ljiljana.
Kako nam je otkrila, čak su od jedne obitelji iz Petrinje dobili automobil koji za sada jer ni ona ni suprug nemaju vozačku stoji parkiran ispred kuće. Suprug idući tjedan polaže ispit za vozačku dozvolu pa ćemo i na taj nači nbiti biliži liječniku - dodaje Ljiljana.


Humanost na djelu

Predsjednica "Dobrog Srca" koja je akciju pokrenula prodajom svojih umjetničkih slika, a paratili su ju mediji što je rezultiralo uplatama, ponosna je na humanost ljudi. - Uplaćivalo se po 50 ili 100 kuna, a kada smo skupili više od 200.000 sve je stalo. Ona je reagirao vlasnik Žita d.o.o Marko Pipunić i uplatio potrebnih 113.000 kn te smo kupili kuću kaže A. Beraković Guberac

Povratak na popis

Dobrodošli na stranice Humanitarne udruge DOBRO SRCE

Humanitarna neprofitna udruga „DOBRO SRCE“ osnovana je 15.12.2007 s najvažnijim ciljem razvijanja aktivnosti, davanja te usmjeravanje ljudi ka pravim životnim vrijednostima kao što su humanost bez granica i pomaganje siromašnim obiteljima.

Čudotvorna krema
Svaka biljka je sveta i ima dragocjenu i veliku biološku snagu.

Pročitaj više...
Udruga "DOBRO SRCE"
UDRUGA DOBRO SRCE
Bartola Kašića 67A
35000 Slavonski Brod
OIB 73314601716
  Broj žiro računa Prikupljanje novca
  Raiffeisen Bank (RBA)
2484008 -1104466044
IBAN
HR47224840081104466044

Kontaktirajte nas
Tel. 035 491 375,
Tel. 035 490 407,
Mob. 095 904 7497
Email
info@dobrosrce.hr

Online obrazac
Ovdje!
1. prodajom umjetničkih slika
2. prodajom autohtonih sokova
3. prodajom suvenira
4. donacijama

Primjer uplatnice možete pogeldati u rubrici Transakcije.